Svensk semester

För att njuta av sin semester finns det numera ett antal olika alternativ att tillgå. Känner man att man är trött på Sverige går det givetvis utmärkt att åka iväg på en charter, men samtidigt behöver man på intet sätt åka långväga under sin semester då den svenska sommaren som bekant bjuder på mycket av det mesta.

Åka på charterresor

Ända sedan charterresans intåg under slutet av 1950-talet är den något som legat svensken varmt om hjärtat. Genom åren har en rad olika platser och länder varit mer eller mindre på modet. Under 1960- och 1970-talet var det till stor del Spanien, i form av till exempel Mallorca och Kanarieöarna som gällde. Under 1990-talet var Grekland i fokus och under de senaste tio åren har Thailand vuxit till ett av de absolut mest populära chartermål hos svenskarna.

Husvagnssemester i Sverige

”Man ska ha husvagn” heter det ju som bekant i den berömda sången, vilket är något som många svenskar tagit fasta på. Och det är inte konstigt då det egentligen inte finns något bättre än att ge sig ut på vägarna med en husvagn på dragkroken. Över hela landet från Trelleborg i söder till Karesuando i norr finns över 500 campingplatser, så det är inte speciellt svårt att hitta någonstans att lägga sig var man än befinner sig i Sverige.

Stugsemester i en sommarstuga

Vill man inte släpa runt på en husvagn finns det ju även andra alternativ att tillgå. Ett av dessa är att hyra en sommarstuga. I Sverige, men även i övriga Europa, finns det gott om stugor att hyra under sommaren.