Sportsemester

Semestern är ju som vi redan varit inne på något av det allra heligaste vi har här i Sverige. De där magiska veckorna under sommaren där måstena blir färre och pulsen går ner. Eller ja.. med våra kommande tips så är det inte säkert att pulsen går ner.

För våra tips denna gång ska handla om att resa bort för att se på sport i världsklass, och den som är vän av sport vet ju att det inte direkt brukar vara någon pulssänkare. Och det är ett häftigt resmål vi tänkte rekommendera.

Final i Champions League

Finalen i världens mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag närmar sig med stormsteg nu. Nyligen blev det klart vilka lag som möts i finalen som spelas i slutet av maj. finalen blir ett tvättäkta derby eftersom lagen i fråga är Real Madrid och stadskonkurrenten Atlético Madrid. Traditionellt sett så är det Real som skulle stått som stor favorit i detta möte, men denna gång är det inte nödvändigtvis så.

Atlético har nämligen gjort en kanonsäsong och har chansen på dubbeln – alltså både ligatiteln och Champions League. Komiskt nog så skulle det kunna vara lagets två största konkurrenter som sätter käpparna i hjulen för detta. Som sagt möter man Real i den ena finalen och i ligans sista match så möter man Barcelona i en match där man behöver minst ett oavgjort resultat för att säkra ligatiteln på närmare 18 år! Men ska man tro oddssättare som exempelvis Bet365 så ser det, succésäsongen till trots mörkt ut då både Real Madrid och Barcelona står som favoriter inför matcherna.

Finalen spelas i Portugal

Det är alltså inte alltför länge kvar innan det är dags för avspark i en av årets största fotbollsmatcher. Därför är det alltså hög tid att införskaffa biljetter till matchen och boka flyget som skall flyga mot Lissabon i Portugal, där matchen spelas på Estádio da Luz. Det kommer garanterat att bli en oförglömlig upplevelse, och visst är det skönt med lite puls fastän det är semester!