Släpp vardagens tristess

Att vara trött på slentrianen: jobb, äta, sova, helg, är långt ifrån konstigt. Nog för att vi människor tycker om rutin och vanor så behöver flera år av ens liv inte se ut exakt likadant för det. Vi hör och läser om personer som släpper allt: bra jobb, bostad, familj, för att flytta till varmare klimat och leva på endast de pengar de behöver för mat och husrum.

ut_på_äventyr_280374104

Och vi avundas de personerna ända tills realisten i oss säger stopp och räknar upp alla bekvämligheter vi har här hemma och vi nöjer oss, tills vi börjar drömma oss bort nästa gång, och nästa gång. Tänk om det faktiskt fanns en mellanväg? Mellan att släppa allt och ändå uppleva något annat utanför hemmets trygga vrå?

Upplev ett äventyr

Om det känns för osäkert att sälja sitt boende och säga upp sig från jobbet för att permanent flytta till ett helt nytt land med en helt annan kultur så finns det faktiskt mellanting, working holiday. Detta kan då vara ett koncept för dig. Detta innebär att du bor utomlands och jobbar under ett år. Tycker du att detta låter intressant finns många företag som hjälper dig att komma i ordning, utan att du själv behöver söka jobb och boende separat. En populär destination för working holiday är Australien, som bjuder på allt man kan önska, från stränder till hektiskt eller lugnt storstadsliv, till otroliga naturupplevelser. Se det som ett riktigt unikt tillfälle att kunna ta del av alla fantastiska platser som Australien har att erbjuda samtidigt som du inte är begränsad av en semesterperiod på 2 veckor och kan uppleva landet även när den största turistperioden är förbi. Tack vare Australiens aldrig sinande turism, är landet exemplariskt att flytta till då det är enkelt att ta sig fram och befolkningen är mer än vana vid turister.

I och med att det är en relativt kort period av ditt liv, ett år, så behöver du inte vända upp och ner på ditt liv därhemma. Med lite planering är det sällan ett problem att hyra ut sin bostad för ett år, ställa av bilen och hyra ett förråd att förvara dina favoritmöbler i. Det finns bara möjligheter och du kommer garanterat inte att ångra dig!