Res i Sverige

Att semestra hemmavid i sitt eget land kanske inte så många gör, man vill helt enkelt se andra länder och möta andra kulturer men om man tänker efter så kan det finnas mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Res i Sverige och upptäck nya spännande ställen och se om ni hittar nya favoritplatser i vårt eget land.

Som sagt Sverige är inte så stort som många andra länder, men vi har mycket att upptäcka trots allt. Skulle man promenera längst från söder vid Smyghuk till Treriksröset i norr så skulle det ta 401 timmar enligt Google Maps, det är ju trots allt 1972 kilometer.

Nu kan det vara enklare att ta bilen den vägen, men tänkte bara visa på hur långt det är mellan den sydligaste och nordligaste punkten. Sverige är fantastiskt och det finns mängder av sköna platser att besöka. Passa på att planera inför sommaren redan nu, här kommer några bra tips;

  • Behöver ni någonstans att bo under din resa så rekommenderas Elite Hotellwww.elite.se som finns idag i 27 hotell i 20 olika städer. Förstklassiga hotell i de flesta större städerna i Sverige.
  • Västerbottens Museumwww.vbm.se i Umeå där du kan se hur ett Samiskt viste är uppbyggt, se utställningar av olika slag bland annat en utställning om Umeå, staden nu, då och sedan. Ta en fika i det mysiga caféet.
  • Abba Museet, www.abbathemuseum.com i Stockholm är helt klart värt ett besök, du behöver inte vara en hardcore Abba fan utan det finns mycket intressant att titta på förutom Abba. Swedish Music Hall of Fame finns på samma ställe där du får veta mer om en massa Svenska Artister, nya artister tillkommer hela tiden.
  • Malmö Konsthallwww.konsthall.malmo.se där du får en skön kulturell upplevelse i form av olika konstutställningar. Själva byggnaden är spännande i sig att titta på