Planera för semestern

Planera er semester för familjen i god tid. Nu under pandemin är det många som semestrar i Sverige istället för att åka utomlands. Var därför ute tidigt med eventuella bokningar.

Ska ni inte åka någonstans så satsa på en lagom aktiv hemester hemmavid och i närområdet. Om du har småbarn kan det vara bra att ha något att sysselsätta dem med. Köp med Lego på semestern, exempelvis.

Förslag på äventyr i närområdet

Det finns mycket att upptäcka i ditt närområde. Ett tips är att kolla in turistbyråns hemsida för att veta vad det finns för aktiviteter. Även biblioteken och kulturhusen brukar anordna aktiviteter för barn och ungdomar som är roligt för hela familjen. Naturen och badplatserna är perfekta förslag att besöka. Gå på vandring med barnen i ett fint naturområde eller ta med matsäck och åk och bada.

Om det regnar

Om det är tråkigt väder på din semester så är det bra att ha andra saker planerade så barnen inte blir gnälliga och uttråkade. Kolla in ert spelförråd och se om ni behöver köpa på er några roliga familj-bordsspel. Ni kan också göra vissa aktiviteter i regn och rusk med rätt kläder och med rätt sinnesinställning. Det finns inget dåligt väder…

Var ute i god tid

Om ni ska boka stuga eller campingplats så kan det vara bra att vara ute i god tid. Vissa populära ställen blir snabbt uppbokade. Om ni vet med er att ni ska någonstans nästkommande sommar så kan det vara bra att boka redan idag så ni med säkerhet vet att ni får det boende som ni önskar er. Det går liksom inte att chansa och bara åka dit och tro att ni ska få ert drömboende.