Campa utomlands

Camping är något många svenskar spenderar tid med under sommaren. Och medan det finns gott om campingplatser i vårt avlånga land kan det vara roligt att vända blicken mot resten av världen och göra lite planer. 

Först måste man utgå från vilka förutsättningar man har. Äger man egen husvagn eller husbil får man planera hela rutten ut från landet. Tänker man istället hyra något utomlands kan man börja med att leta upp billiga flygbiljetter.

Det är också viktigt att kolla upp lagar och regler i landet man tänker åka till. Mest troligt kommer man inte ha lika stor frihet med var man kan slå sig ned och campa. Mycket troligt kommer det betyda att man få sätta upp på en officiell campingplats.

Mest troligt kommer man använda sig av gasol i någon utsträckning under campingresan och då är det bra att kolla upp lite mer om detta. Regler finns på plats som berättar för oss hur vi får använda, förvara och transportera gasol. Och eftersom alla länder inte följer samma regler är det ens eget ansvar att se till att man följer lagen där man är.

Det kan för övrigt vara värt att skaffa sig ett internationellt campingkort för att dra nytta av vissa rabatter och erbjudanden. Med detta ingår även en försäkring när man är ute och campar i andra länder.