Besök den engelska huvudstaden

Visst kan man se bra musikaler i Sverige ibland men London är ändå ett hett tips för dig som är musikalfantast och gillar att resa. Staden ligger endast ett par flygtimmar bort och passar därför utmärkt som weekendresmål.

LondonStort utbud

London har ett 40-tal teatrar bara i West End, det till ytan komprimerade “Theatreland”, och ytterligare en mängd utöver det spridda över London. Du kan alltså välja och vraka bland nya och gamla pärlor. Har du missat Miss Saigon, stora Phantom of the Opera eller Les Misérables, eller se Memphis före alla andra i Sverige? Det kan du göra här.

Vill du säkra biljetten och samtidigt få andra detaljer runt din resa tryggt arrangerade kan du vända dig till arrangörer som www.gomusictravel.se. De har specialiserat sig på att ordna resepaket för musikalentusiaster och kan se till att allt blir ordnat i god tid for avfärd, så att du får tid att planera andra saker du vill göra under resan.

När du besöker West End för en musikal är ett tips att passa på att äta i Londons Chinatown. Det ligger alldeles runt hörnet och här finns massor av asiatiska restauranger. Du kan passa på att utforska kök från exempelvis Thailand, Vietnam och Malaysia. Ta sedan en promenad genom Chinatown och teaterdistriktet. Stämningen är fantastisk.

Kombinationsmöjligheterna

London, som är en av världens största turiststäder, har attraktioner i överflöd. För den historieintresserade rekommenderas besök på British Museum, Towern eller Imperial War Museum. Vill du shoppa är Oxford Street ett måste för det senaste inom mode. Är du ute efter antikviteter och kuriosa ska du besöka Portobello Road.

Vill du göra något typiskt brittiskt ska du prova på afternoon tea på någon av de hundratals restauranger och kaféer som erbjuder det. Passa också på att besöka en pub, även det en typiskt engelsk upplevelse. Undvik discopubarna med hög musik och flashig inredning. Sök dig istället till de äldre, tystare lokalerna med gäster i blandade åldrar. Då får du ett bra smakprov på vad pubkulturen innebär.