Att göra det bästa av dåligt semesterväder

Tyvärr är det inte alltid så att man får ett perfekt väder när man är ute på semestern, snöstormar kan lura runt hörnet i skidorter och tropiska stränder kan drabbas av orkanvindar och monsunregn. Men är man förberedd kan man vara säker på att ha roligt ändå.

418969-divine-punishment

För att bäst vara förberedd kan man se till att ha med sig ett par extra saker i packningen, ett av de enklaste och kanske även roligaste sätten att rädda en dag som hotas av dåligt väder är att spela ett spel. Naturligtvis finns det många alternativ, men här följer ett par förslag.

Cards Against Humanity

Har man en grupp där alla är ganska duktiga på engelska bör man ta en titt på detta spel. Det är i grund och botten ett kortspel där man försöker vara så rolig och smaklös man bara kan och man kan till och med ladda ned mallar för korten och göra egna för utskrift. Med lite kreativitet har man på så sätt en unik upplaga av spelet. Det finns även för försäljning på många spelbutiker på nätet. Vill man ladda ned det kan man gå till deras hemsida.

Ryktet Går!

Detta spel kallar sig själv för ”viskleken på papper” och de som minns viskleken vet hur galet det kan gå, men i detta spel ritar man på ett block istället för att viska. Alla drar ett kort och får ett ord, detta ord försöker de sedan att rita och ger sedan blocket till personen till vänster. Denna person försöker gissa vad man har ritat och skriver ordet på nästa sida, sedan går det vidare till nästa person som måste försöka rita ordet som den senaste har skrivit. Sedan går det runt tills man fått tillbaka sitt eget block.